Templomfelújítás

   

Kedves hívek, tisztelt nádszegi lakosság!

 

     Mint a római katolikus Szent István király plébániatemplom és közösség lelkipásztora, örömmel vettem tudomásul, hogy 2013. december 30-án megalapították a Nádszegi Szent István Király Polgári Társulást.

Minden itthon, vagy bárhol élő nádszeginek figyelmébe ajánlom ezt a fontos eseményt, azzal a kéréssel, hogy lelkileg és anyagiakban is támogassák ezt a vallási, történelmi és kulturális kezdeményezést!

     A jelenlegi gazdasági tanács tagjai (Győri Mária, Juhos Zoltán, Kovács György, Králik Gábor és Menyhárt Róbert), akik a közelmúltban a templomjavítás munkáiban sikeresen bizonyították felelősségüket és áldozatkészségüket, már tavaly nyár óta foglalkoztak más lehetőségek létrehozásával, amelyek támogatnák a plébánia (hivatal és plébános) egyedüli gondját a vallási és történelmi örökség megőrzésében és a velejáró szükséges renoválásban.

 

     A népünk szolgálatában működő papok mindig idősebbek... és kevesebben lesznek. A katolikus egyházban gyakran rövid idő után változnak a lelkipásztorok. Fontos lenne, ha a nádszegiek nagyobb felelősséget vállalnának azért, ami mindíg Nádszegé volt és az is marad - amire a jelenben büszkék lehetnek és ami a jövőben gyökereikre és identitásukra fogja őket emlékeztetni.

 

     A nádszegi hívek dicséretet érdemelnek az adakozásért, amellyel fenntartják a templom és a plébánia működését, de egyedül gyengék vagyunk a megkezdett javítások (pl. templomtorony), vagy a tervezett munkák (pl. orgonajavítás, sekrestye befejezése) finanszírozásához. Ezek és sok más terv megvalósítására jött létre a Nádszegi Szent István Király Polgári Társulás. Az alapító gyűlésen a gazdasági tanács tagjaihoz társultak még más, fiatalabb és ismert nádszegiek (Csóka Margit, Gányi Zsolt, Sárkány Klára). Az Úr áldását kérem reménybeli munkájukra!

     Kedves nádszegiek!Függetlenül attól, hogy milyen közel vagy távol vagyunk a templomtól, ill. az Egyház vallási értékeitől - hívők, polgárok, vállalkozók, intézmények - mindenkinek ajánlom és mindenkit kérek, hogy támogassák és segítsék a Nádszegi Szent István Király Polgári Társulás munkáját! Támogatási lehetőség: Slovenská sporiteľňa, számlaszám: 5052261555/0900  (IBAN: SK7209000000005052261555)

Nagy tisztelettel előre is köszönöm szépen.

Isten fizesse meg!

 

Őszinte tisztelettel

Simek Sándor

plébános

 

 
 

Kapcsolat

Római katolikus plébánia - Nádszeg
Templom tér 258
925 42 Trstice-Nádszeg
Tel.: 00421-31-7782246
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Webmester: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
 
 
Templomunk felújítását a
     
is támogatta